Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar iedereen! We zijn alweer ruim een maand aan de slag en ik vind het zo geweldig om dit allemaal te mogen doen! Blij, gelukkig en dankbaar. Ook dank naar jullie, voor het volgen, liken en delen van onze berichten, de enthousiaste reacties en de bestellingen die wij hebben mogen ontvangen! So happy!

Vandaag 4 januari, hebben jullie goede voornemens? Ik heb ze eigenlijk nooit 😊. Wel gaan wij verder met het verminderen van ons (plastic) afval. Ongeveer 3 jaar geleden ging ik snel om een boodschapje in de supermarkt. Toen ik thuis kwam besefte ik dat ik ongeveer net zoveel afval als producten in huis had gehaald en na het eten googelde ik wat op mijn telefoon. Ik kwam op een blog terecht van Emily-Jane Townley, zij probeert met haar gezin zo afvalvrij mogelijk te leven en dat inspireerde mij enorm. Ik ging aan de slag, ik kocht herbruikbare groente- fruit- en broodzakjes. Zocht de plaatselijke groenteboer op, haalde brood bij de bakker en de markt werd mijn verpakkingsvrije supermarkt! Vis, vlees, koek, noten, snoep, kaas… Ik haalde het allemaal zonder verpakking. Bij kaasboerderij de Westplaat haalde ik zelfs al mijn zuivel in mijn eigen flessen. En zo ging ik een tijdje door, het werd een leuke sport. Het kostte mij iets meer tijd maar ik had het er voor over. De afgelopen jaren werd ik me wel steeds bewuster en nu gaat het bij ons ook niet meer alleen om de verpakkingen, ik probeer nog zoveel mogelijk afval te vermijden maar kijk ook naar de afkomst van producten. Zoveel mogelijk biologisch, minder vlees en zuivel en we proberen altijd groenten en fruit in het seizoen te kopen omdat de milieubelasting dan veel lager is van teelt, transport en ook de verpakking.

Wij gingen van 1 grote zak PMD in de week naar 1 klein zakje in de maand! Een enorm verschil! En onze restafval container is niet vol te krijgen! Ongeveer 2 x per jaar staat deze aan de straatkant. 

En zo proberen wij onder het mom van verbeter de wereld, begin bij jezelf een klein verschil te maken 😊.

Waarom wij afval verminderen? lees mijn volgende blog…

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie