Recept

Vegan Poke Bowl

150 gr driekleurenquinoa

1 rode ui

50ml water

50ml rijstazijn

1 limoen

1 mango

1 el sojasaus

1 tl sesamolie

1 avocado

100 gr sojabonen

2 el vegan mayonaise

2 tl sriracha

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de rode ui in ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat even afkoelen.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Marineer de mango met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.
  3. Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, mango, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.

Eet smakelijk!

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie