Waarom wij ons afval verminderen?

Het antwoord is simpel: Een beter milieu begint bij jezelf. En wij denken gewoon dat alle beetjes helpen.

Afval verminderen is beter voor het milieu dan afval recyclen. Je bespaart grondstoffen en energie. En het is ook nog eens leerzaam om je bewust te worden van wat we allemaal weggooien.

Hoe het zover is gekomen? 😊

Van 2007 tm 2014 maakte ik verschillende reizen door Azië waar ik uiteraard werd geconfronteerd met een prachtige natuur en cultuur. Maar ook werd ik me in die jaren bewust van een afval probleem. In 2009 maakte ik een reis door Thailand en ging ik mee op een toeristisch tripje naar Maya Bay. Het strand waar de film The Beach is opgenomen met Leonardo Dicaprio. Deze baai is daardoor wereldberoemd geworden en werd vervolgens overspoeld met toeristen. De plaatjes beloofden mij een prachtig strand maar daar aangekomen schrok ik van de hoeveelheid afval in het water. Het strand is later zelfs gesloten voor toeristen. Hoe triest eigenlijk dat wij als mens zo omgaan met onze omgeving. Later ging ik mij steeds meer verdiepen in de plastic soep en bedacht me dat ik niets kon doen. Of toch wel? Natuurlijk kunnen wij als consument een verschil maken! En niets doen was voor mij geen optie. Dus ging ik afval verminderen en zwerfafval rapen, zo loop ik de laatste jaren mee met Beach clean ups. Want niet alleen in Azie maar ook hier in Nederland belandt er te veel afval op straat, dit afval komt vaak uiteindelijk in zee terecht. Ze zeggen weleens: plastic soep begint op de stoep😊. Maar dat is zeker waar!

Lees meer over de plastic soep op: https://www.plasticsoupfoundation.org/dossiers/wat-is-plasticsoep/

Ons afval is drastisch verminderd de afgelopen jaren. We zorgen ervoor dat het afval dat we maken op de juiste manier gerecycled wordt. Afval kan ook zeker heel waardevol zijn, als het maar op de juiste manier weggegooid wordt. En niet in de natuur belandt.

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie