Bouillon van groente restjes/ afval

Hoe maak je bouillon? Heel simpel.

Spaar al je restjes groenten op. Je kunt ze prima bewaren in de koelkast of in de vriezer. Dit kan zijn de uiteindjes van wortels, paprika, ui, prei eigenlijk alles van wat je normaal in de GFT bak zou gooien.

Het enige wat je hoeft te doen is de groente restjes met water ( ongeveer het dubbele van de hoeveelheid groente) opzetten en ongeveer een uur laten trekken. Hierna zeef je de groente door een theedoek uit het water, zodat er bouillon overblijft.

Je kunt de bouillon op smaak brengen met kruiden, zout en peper. En hierna bijvoorbeeld gebruiken als basis voor een lekker soepje. Afgesloten is de bouillon nog ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook.

De bouillon wordt extra lekker als ui, prei, venkel, bosui, bleekselderij etc. deel uitmaken van je verzameling. Deze geven extra veel smaak af.

Geef een antwoord