Bouillon van groente restjes/ afval

Hoe maak je bouillon? Heel simpel.

Spaar al je restjes groenten op. Je kunt ze prima bewaren in de koelkast of in de vriezer. Dit kan zijn de uiteindjes van wortels, paprika, ui, prei eigenlijk alles van wat je normaal in de GFT bak zou gooien.

Het enige wat je hoeft te doen is de groente restjes met water ( ongeveer het dubbele van de hoeveelheid groente) opzetten en ongeveer een uur laten trekken. Hierna zeef je de groente door een theedoek uit het water, zodat er bouillon overblijft.

Je kunt de bouillon op smaak brengen met kruiden, zout en peper. En hierna bijvoorbeeld gebruiken als basis voor een lekker soepje. Afgesloten is de bouillon nog ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook.

De bouillon wordt extra lekker als ui, prei, venkel, bosui, bleekselderij etc. deel uitmaken van je verzameling. Deze geven extra veel smaak af.

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie