Ontbijtcake

Wat heb je nodig:

– 3 bananen

– 4 eieren

– 100 gram kokosolie

– 100 ml ahornsiroop

– stukje verse gember

– 1 el kaneel

– snufje zout

– 200 gram hazelnootmeel

– 100 gram havermout

– 50 gram geraspte kokos

– 100 gram ongebrande pecannoten

– 50 gram gojibessen

– 200 gram dadels (zonder pit).

  1. Verwarm de oven voor op 160 ┬░C. Breek de bananen in stukken en doe in een keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een beslag kom. Meng vervolgens het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake in ongeveer 45 min gaar. Steek tegen het einde van de baktijd een sat├ęprikker in de cake. Als deze er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.

EET SMAKELIJK! EN GENIET VAN HET PAASWEEKEND!

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie