Planten geven energie!

Planten zijn niet alleen stress-verminderend, ze zijn ook een bron van energie. Neem zo nu en dan eens lekker de tijd om met ze aan de slag te gaan. Doet je goed, echt waar. Wij geven je een aantal tips: 

TOVER JE BADKAMER OM TOT EEN TROPISCHE SPA-OASE!

Maak van je badkamer een tropische spa-oase. Planten die zich prima voelen in een ruimte waar de luchtvochtigheid hoog is, zijn bijvoorbeeld dikbladige tropische planten zoals de anthuriums en succulenten. Vergeet je ze water te geven? Geen probleem. Voor een keertje dan hè. Ze slaan namelijk het water op in hun bladeren. Ook de Aloë en de graslelie poedelen graag rondom jouw bad. Ben je een exotisch typje? Kies dan voor een kleurexplosie met orchideeën. En heb jij een grote badkamer? Wat dacht je van een middelgrote kamerplant zoals de olifantspoot, geldboom, lepelplant, varen en/of monstera. Natuurlijk is het genieten geblazen als je badkamer klaar is, maar het maken van deze oase is minstens net zo leuk!(Was je haren vervolgens met Shampoo Bar Jojoba-Kokos en je hoeft de deur niet meer uit voor het ultieme vakantie gevoel!)

NEEM DE TIJD OM ZE TE VERZORGEN!

Geef niet alleen jezelf een bad, maar je planten ook. Want actieve interactie met planten vermindert stress, aldus wetenschappelijk onderzoek. Dus ga lekker met ze aan de slag, stof ze af ( dan kunnen ze weer ademen, want stof verstopt de huidmondjes op de bladeren), geef ze een voetbad of regendouche, verpot ze wanneer het tijd is. En leer al doende je planten steeds beter kennen 😉.

LEES EEN PLANTEN BOEK!

Boek eens wat tijd in je weekend om een boek te lezen. Niet zomaar een boek, maar een boek over planten. Er is volop keuze in groene boeken ( ook in onze webshop vanaf week 29) . Het ene boek nog mooier dan de ander. En het andere boek is nog praktischer dan het ene. Neem lekker de tijd om te bladeren, plaatjes te kijken, te lezen, misschien zelfs je eigen aantekeningen te maken en vervolgens met de tips en inspiratie aan de slag te gaan. Oh ja, en vergeet niet om het boek zelf ook als stylingobject in je huis te gebruiken. Staat echt leuk, als item naast je planten.

mooiwatplantendoen.nl

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie