Geloof in jezelf..

Het idee om een winkeltje te starten is niet zomaar uit de lucht komen vallen, hier zijn jaren van dromen , twijfel en plannen maken overheen gegaan en vanaf het moment dat ik me bedacht dat ik het maar gewoon moest gaan proberen, is alles zo hard gegaan.. Je komt in iets terecht waar je mee door moet zetten, iets wat je graag wilt en vanaf het moment dat je het dan ook echt gaat doen is er eigenlijk geen weg meer terug😊.

Onzeker? Ja!! Ik heb namelijk geen idee waar dit heen gaat. Het enige wat ik op dit moment doe is geloven in mezelf. Soms moet je springen als je iets heel graag wilt. Gelukkig heb ik enthousiaste mensen om mij heen, familie & vrienden maar juist ook uit onverwachte hoek. Daar worden wij ook weer heel erg blij en enthousiast van 😊.

Mijn droom is een eigen winkeltje, dit is denk ik zo na mijn opleiding in 2002 gaan leven, alhoewel ik vroeger als kind al inpakster wilde worden 😉,  maar natuurlijk koos ik veilig voor een vaste baan in de detailhandel. Ik had zo’n leuke baan dat deze droom ook weer ergens op de achtergrond belandde en pas zo’n 10 jaar later weer boven water kwam. In 2012 maakte ik mijn eerste ‘ondernemersplan’ voor een winkel in interieur, wij reisden op dat moment veel en ik was helemaal geïnspireerd door vooral Balinese interieurs. Het plan belandde ergens onderin een lade. Om vervolgens in 2015 weer opnieuw te starten, intussen was onze zoon geboren en ik werkte op dat moment nog maar 4 dagen in de Koopgoot Rotterdam. Ik maakte een plan voor een winkel in kids lifestyle maar bedacht me al snel dat ik toch heel erg de vastigheid ‘’nodig’’ had, vast contract, vast inkomen en het plan belandde ook al vrij snel in de lade, een jaar later haalde ik dit plan uit de kast en paste het helemaal aan naar een speelgoed winkel ( in duurzaam speelgoed) . Om het daarna weer terug te leggen 😊.

In 2018/2019 nam ik mijn ouderschapsverlof op en werkte een jaar lang de helft van mijn uren met ook de helft van mijn salaris 😉. Er ging een wereld voor me open! Het was even aanpassen maar ik genoot van mijn vrije tijd. We konden gemakkelijk met iets minder. Intussen was onze levensstijl ook anders, ik was voornamelijk bezig met het verduurzamen van onze levensstijl. Er kwam een einde aan mijn verlof en zou weer terug gaan naar mijn oude contract. Mijn functie binnen het bedrijf kon ik alleen in 4 of 5 dagen uitvoeren en een andere keuze zou zijn om helemaal terug naar af te gaan. Daarbij gingen ook mijn nieuwe levensstijl en baan in de mode-industrie niet langer samen. Na lang wikken en wegen besloot ik iets anders te zoeken. Ik ging voor dankbaar werk en solliciteerde in de zorg, werd gelijk aangenomen en bedacht me wat ik al die jaren moeilijk deed. In september verliet ik de H&M en in november startte ik tot op heden bij Allevo Zorg & Welzijn. In die tussentijd haalde ik mijn plan weer uit de kast , blies het stof eraf en ging toch weer eens verder denken. Privé was ik zo bezig met duurzaam dat ik gelijk wist dat dit het moest zijn! Ik zei: ik wil toch eigenlijk een winkeltje beginnen en ik kreeg gelijk een deze reactie terug. ‘’Dan moet je dat gewoon doen’’ 😉 was het antwoord. Dit was voor mij de bevestiging dat René ( mijn partner) achter mij staat en het gaf me vertrouwen, twijfel had ik niet meer en ik maakte gelijk mijn plan af. Vertelde het de volgende dag tegen mijn ouders en maakte vervolgens een afspraak bij de KVK. Op 18 oktober schreven we ons in als Munt & ZO! En 1 december 2019 openden we een webshop in Bijzonder Groen en Duurzaam.

De webshop loopt volgens plan en dat heeft ons doen besluiten door te zetten met Plan 1 een fysieke winkel. We gaan een pand huren op D’n Diek in Middelharnis. Dit is natuurlijk echt heel spannend. Daarnaast is het pand straks leeg en deze moet ingericht worden. En na 20 jaar winkelervaring ( H&M is een hele goede leerschool geweest), dacht ik dat ik dit gemakkelijk kon. Maar ik ging alle kanten op en had iemand nodig om mee te sparren. Ik dacht gelijk aan een oud collega van mij, samen hebben we jaren samengewerkt in de Koopgoot en was altijd razend enthousiast over hem. Arco ken ik als een zeer betrouwbare collega, enthousiast, creatief, hard werkend en ervaren. Arco deed later een opleiding tot binnenhuisarchitect en begon ook voor zichzelf ( www.visual-and-styling-professional.jimdosite.com ).  Arco was gelijk super enthousiast en ik dacht; dit is echt het beste idee ooit 😊!

René helpt mij met mijn administratie en heeft zelf onze webshop gebouwd, dit waardeer ik enorm. Met Arco ga ik nu de inrichting van de winkel bepalen, en mijn zwager gaat de meubeltjes maken! Heel dankbaar voor al deze hulp, ik heb er zo ontzettend veel zin in! Ik kan haast niet wachten tot de winkel open gaat! Ik heb er zelf volop vertrouwen in en ik wil dit gewoon proberen anders blijf ik het mezelf altijd afvragen. Af en toe krijg ik de vraag; weet je het wel zeker? Het is best een onzekere tijd. JA ik weet het zeker, er is op dit moment geen reden om te stoppen dus zetten we door en moeten we dit gewoon een kans geven. Het is iedere dag investeren en werken aan een droom en zal dus alles geven om dit te laten slagen. Jarenlang was het geloof in mensen een belangrijk onderdeel van mijn werk. Op dit moment geloof ik maar in mezelf.

‘Believe in yourself & you will be Unstoppable’..

Er is nog geen concrete datum bekend van de winkelopening maar deze zal sowieso niet in 2020 zijn helaas. We houden jullie natuurlijk op de hoogte! 😉 Ons adres wordt Zandpad 60 Middelharnis.

Appartementencomplex Zandpad Middelharnis inclusief 2 winkelruimtes ( waarvan 1 van ons:))

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

7 thoughts on “Geloof in jezelf..

 1. Annette wat een super leuk stuk om te lezen! Heb een klein stukje van je reis aan de zijlijn meegekeken maar om zo het hele reisverslag te lezen is heel bijzonder. De eindbestemming is bijna in zicht en ik wens je heel veel plezier en succes in je grote avontuur. Als je mij nodig hebt voor nou ja wat dan ook, ik kom je super graag helpen. Just let me know oke 😃 xxx ingrid.

 2. Heel leuk geschreven Annette!
  Jullie krijgen een prachtig pand!
  Heel veel succes met voorbereiden, inrichten etc!
  Alle lof voor jullie website (René!!) Heel overzichtelijk, werkt goed en frisse uitstraling.
  Je persoonlijke service en advies is, als je het mij vraagt, uniek!!
  Succes!!

Geef een reactie