Een duurzame kerst

Natuurlijk is het leuk om nieuwe kerstdecoratie shoppen 🙂 . Lekker rondneuzen in tuincentra en winkels! In ons vorige blog had ik het al over minder spullen kopen en duurzamere keuzes maken. Er wordt ons ook nog eens geadviseerd om juist niet deze drukke plaatsen te bezoeken, en zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom is het nu juist zo leuk om zelf aan de slag te gaan! En al helemaal om daarbij met natuurlijke materialen te werken. Met simpele materialen kun je prachtige kerstdecoraties maken bijvoorbeeld gedroogde sinaasappelschijfjes! Het ziet er zó gezellig uit! Dus, je raadt het al, wij gingen aan de slag met sinaasappels en leuke, groene takjes en we leggen je hieronder uit hoe je dat doet!

Hoe droog je sinaasappels in de oven?

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius (hetelucht). Hou voor een elektrische oven 110 – 115 graden aan.
  2. Snijd de sinaasappel met een scherp mes in dunne schijfjes.
  3. Dep de sinaasappelschijfjes aan beide kanten zachtjes droog met keukenpapier, zodat ze niet meer zo nat zijn. Niet te hard drukken, dan maak je het vruchtvlees kapot.
  4. Strooi over beide kanten eventueel wat poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat ze wat meer gaan glanzen, maar is is niet noodzakelijk.
  5. Leg de schijfjes nu los op een ovenrooster. Bij voorkeur zonder bakpapier eronder en liever niet op een bakplaat, want dan drogen ze veel minder snel in.
  6. Doe de sinaasappelschijfjes gedurende 2,5 tot 3 uur in de voorverwarmde oven. Hoe lang ze precies nodig hebben, hangt af van hoe dik je schijfjes zijn en natuurlijk ook van jouw oven. Kijk elke drie kwartier even of alles goed gaat en draai de schijfjes voorzichtig om. Het kan zijn dat ze een beetje vastplakken aan het rooster, dus wees voorzichtig.
  7. Zijn je sinaasappelschijfjes genoeg ingedroogd? Dan haal je ze eruit! Laat ze vervolgens nog 24 uur verder indrogen op een rooster aan de lucht.
De bronafbeelding bekijken

Er zijn zoveel ideeën om lekker creatief bezig te zijn. Op pinterest komen de mooiste natuurlijke en zelfgemaakte kerstversieringen voorbij! Love it! En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke sinaasappelgeur in je huis na het maken van deze kerstslinger! 😉

Maak jij dit jaar ook je eigen kerstversiering of heb je tips? Laat het ons weten! 🙂

Geef een antwoord