Recept: Zelf scrub maken

In veel ( commerciële ) verzorgingsproducten zit plastic verwerkt, vooral scrubproducten zitten er soms vol mee! Deze microplastics zijn schadelijk voor ons milieu en dit wil je natuurlijk niet door je afvoerputje laten stromen. ( meer over scrubs en microplastics lees je in een eerdere blog).

In onze webshop vind je veel alternatieven zoals de Poppy Seed Zeep van het Zeeplokaal, Tayyibah van Werfzeep (beiden met maanzaad) , haverzeep van Botma & van Bennekom of de koffiescrub van Werfzeep!

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan! Wanneer je op google zoekt vind je talloze recepten met suiker of zout, citroen of kokos, rozemarijn of munt enzovoorts. Zelf maakte ik deze lavendel & citroen scrub!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram suiker
  • fijn geraspte citroenschil
  • fijn gesneden lavendel
  • beetje olie ( bv olijfolie) Je ziet vanzelf wel hoeveel je nodig heb, begin dus eerst met een beetje te mengen.

Geef een antwoord