Met deze 5 tips verminder je direct plastic afval

Elk stukje plastic dat in het milieu terecht komt, zal na verloop van tijd in kleine stukjes uit elkaar vallen. Het verteerd echter niet. Wil je mee helpen om de plastic vervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan? Voorkomen is beter dan genezen, gelukkig is het helemaal niet zo ingewikkeld om plastic uit je huishouden te bannen!

  1. Neem altijd je eigen tas mee! Misschien wel de simpelste manier om een heleboel ( plastic ) afval uit te sparen. Manden & Tassen Archieven – Munt & ZO…
  2. Koop een broodtrommel. Het klinkt misschien ouderwets, maar we verslijten zoveel plastic zakjes om een lunch mee te nemen. De makkelijkste manier om dit plastic uit te sparen is om een broodtrommel aan te schaffen. Lunchboxen & Snackzakjes Archieven – Munt & ZO…
  3. Koop minder voorverpakt. Er zijn genoeg (bio) winkels waar je verse producten onverpakt kunt kopen of bezoek de markt eens en neem je eigen zakjes/ potjes mee! Netjes & Zakjes Archieven – Munt & ZO…
  4. Gebruik een natuurlijke zeep. Ruil je plastic fles showergel in voor een natuurlijke zeep! Ze zijn er tegenwoordig in heel veel heerlijke geuren en je bespaart hier heel veel plastic mee! zeep Archieven – Pagina 2 van 5 – Munt & ZO…
  5. Gebruik een navulbare drinkfles. In Nederland komt er schoon drinkwater uit de kraan, dat maakt het kopen van plastic flesjes water overbodig. Vul je eigen fles, tegenwoordig kun je ook onderweg op veel plaatsen je water laten bij vullen. Over Ons – Publiek Water Flessen & Bekers Archieven – Munt & ZO…

Start vandaag met deze simpele tips en je zult zien hoe gemakkelijk het gaat! Of kies 2 tips uit en start daarmee! Succes! 🙂

Helaas komt er iedere dag nog heel veel afval in de natuur terecht en dat is een steeds groter probleem aan het worden..

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie