Waarom is munt (thee) gezond? (10x)

Is muntthee gezond? O-ZO gezond! Daarom drink ik het bij ontbijt, lunch & diner. (Nou ja, ook vanwege de heerlijke frisse en pure smaak.)

Is muntthee gezond?

Muntthee heeft ZO veel goede eigenschappen. Het is goed voor je immuunsysteem. Munt zit barstensvol vitamines en mineralen zoals vitamine C, D, E, calcium, fosfor en kleine hoeveelheden B-vitaminen. O, en er zijn nog ZO veel meer redenen om jezelf een kop muntthee in te schenken! (Heel eerlijk: alle gezondheidsvoordelen zijn net iets sterker als je verse muntthee drinkt. Maar mijn favoriet, onze natuurlijke losse Marokkaanse muntthee, is een heel goed en praktisch alternatief.)

10 x Waarom is muntthee gezond?

Ik heb nog 10 goede redenen voor je op een rijtje gezet, waarom muntthee gezond is.

Muntthee gezond

1. Je krijgt er een beter geheugen en humeur van

Muntthee verbetert je geheugen én je humeur. Uit onderzoek is gebleken dat mensen beter scoorden bij een test over hun gemoedstoestand als ze vooraf muntthee dronken! Het werkgeheugen en de alertheid, maar ook het humeur, verbeterden aanzienlijk door het drinken van de thee.

2. Goed voor de spijsvertering en de darmen

Heb jij last van verstoppingen? Dan kan muntthee ZO goed helpen! Het zorgt namelijk voor een goede doorstroming in je lichaam. En dat vinden je darmen fijn.

3. Goed tegen knoflooklucht

Je herkent het vast wel: je hebt een heerlijk gerecht met (veel!) knoflook gegeten, maar daarna heb je een slechte adem. Muntthee is dé remedie. Drink een kopje muntthee na de maaltijd en je adem is weer tintelend fris.

4. Helpt tegen reisziekte of misselijkheid

Heb jij last van reisziekte? Of ben je vaak / snel misselijk? Muntthee helpt ZO goed! Zelf neem ik altijd een muntthee mee in de auto, in mijn favoriete thermobeker.  

5. Stilt de honger

Munt heeft een tintelend frisse geur. (Ik ben er dol op!) Die geur zorgt ervoor dat je niet snel naar iets zoets grijpt. Veel mensen vinden het lekker om honing door hun muntthee te doen. Dat kleine beetje honing kan jou ook een heerlijke boost geven, waardoor je voorkomt dat je na de maaltijd behoefte hebt aan iets zoets.

6. Helpt tegen stress

Heb je last van stress? Doe dan een kleine moeite voor jezelf en zet een kop muntthee. Munt zorgt voor een verminderde aanmaak van het stresshormoon cortisol. De geur van muntthee is ook rustgevend.

7. Bij verkoudheid

Munt heeft een slijmoplossende werking. Dat is wel ZO fijn als jij een griepje of verkoudheid hebt: drink muntthee en jij bent er sneller vanaf!  

8. Bevat geen cafeïne

Verse muntthee (water en verse munt) bevat geen cafeïne en theïne en is daardoor een gezonder alternatief dan koffie of gewone thee. Je mag verse muntthee dan ook altijd drinken. (Onze Marokkaanse muntthee is een mix van nanamunt en groene thee, en die bevat aanzienlijk minder theïne dan zwarte thee ; ) )

9. Goed voor je huid

Het schijnt zo te zijn dat het drinken van twee kopjes verse muntthee per dag je huid een oppepper geeft en overbeharing tegengaat. Munt kan ook helpen tegen een vettige huid.

10. Tegen hoofdpijn

Je hoofdpijn zal niet direct verdwijnen als je een slok muntthee neemt, maar uit ervaring weet ik dat het drinken van muntthee verlichtend werkt bij hoofdpijn.

Munt & ZO: een ode aan muntthee?

Het spreek voor zich hoe een groot fan ik ben van muntthee. Ik noemde onze winkel Munt & ZO. ; ) Ik drink muntthee bij ontbijt, lunch & diner. Extra sterk. Zonder suiker. Om ook vanbinnen fris & groen te blijven. O! Helemaal vergeten! Muntthee zorgt er ook voor dat je immuunsysteem zich verbetert. En het biedt ook bescherming tegen infecties. Zucht. Mijn volgende blog heet vermoedelijk 20x Waarom is muntthee gezond?

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie