Wat is Aleppo Zeep? – En 9 redenen om het te gebruiken

Wat is Aleppo zeep? Een van onze populairste zepen! De meest pure, traditionele en authentieke zeep ter wereld. En wij weten maar liefst 9 redenen te bedenken waarom, want deze zeep is ZO veelzijdig.

Maar eerst nemen we jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht, meer dan duizend jaar terug in de tijd, naar de stad Aleppo, een stad in het noordwesten van Syrië. Hier is de zeep geboren.

Wat is Aleppo zeep?

Deze olijfzeep is puur natuur. Je kunt het gebruiken voor de dagelijkse reiniging van je gezicht en lichaam. De enige ingrediënten zijn biologische olijfolie en laurierbesolie. Hoe hoger het percentage laurierbesolie, hoe duurder de zeep zal zijn. Waarom? Laurierbesolie is kostbaarder dan olijfolie.

9 redenen om Aleppo Zeep te gebruiken

Sommige van onze klanten hebben al heel wat flessen in de badkamer door Aleppo Zeep vervangen. Handzeep, douchegel, facewash… Deze olijfzeep is ZO veelzijdig! Als je het ons vraagt, is het de volmaakte reisgenoot. De perfecte travel bar. Je kunt je shampoo en zelfs je tandpasta thuislaten!

Wat is Aleppo Zeep

1.     Het is 100% natuurlijk

O, puur natuur. Wij houden er ZO van! De zeep is 100% natuurlijk en bevat alleen olijfolie en laurierbesolie. Dat alléén al is een reden om deze zeep te gebruiken.

2.     Het is een milde, hydraterende zeep

Olijfzeep is ZO mild. ZO hydraterend! En natuurlijk… natuurlijk. Het is geschikt voor volwassenen, maar ook voor kleine kinderen, baby’s en zelfs huisdieren. Het verfrist de huid, maar droogt het niet uit. Het maakt de huid zacht en soepel.

3.     Het ondersteunt het herstellende vermogen van de huid

Deze natuurlijke olijfzeep ondersteunt het herstellend vermogen van je huid. Wij (onder)kennen zelfs een sterke therapeutische werking van de zeep. Het kan helpen bij:

  • een droge en schrale huid
  • eczeem / psoriasis
  • kloven / jeuk en
  • wondjes

4.     Aleppo Zeep voor je haar: zachte shampoo

Olijfzeep kun je zelfs gebruiken als shampoo. Veel commerciële shampoos hebben kunstmatige (chemische) toevoegingen en kleurstoffen, die je haar droog en dof maken. Als je begint met je haar wassen met de zeep, zal het wennen zijn. Je haar zal stug aanvoelen. Dit komt doordat je haar altijd moet wennen aan 100% natuurlijke shampoo. Geef Aleppo zeep een paar weken de kans en je zult het verschil merken. O, en hadden we al verteld dat deze haarzeep wonderen doet bij roos en/of vet haar? Er wordt zelfs beweerd dat het zou helpen tegen haaruitval…

5.     Aleppo Zeep voor je tanden: natuurlijke tandpasta

‘Ga je mond eens met zeep wassen…’ Kun je het je voorstellen? Een schuimende mond? Het is ZO vreemd om je tanden te poetsen met zeep, en de smaak van olijfzeep is minder fijn dan munt, maar je zult versteld staan van het resultaat! Je zeep reinigt je tanden grondig.

6.     Aleppo Zeep voor je gezicht: tegen puistjes en acné

Olijfzeep heeft een krachtige reinigende en regenererende werking. Heb je last van onzuiverheden? Gebruik de zeep dan dagelijks als facewash. Deze natuurlijke verzorging kan écht betere resultaten geven dan commerciële middeltjes van de drogist! De zeep zuivert tot diep in de poriën, waardoor deze minder snel verstopt raken. Je huid wordt gevoed, ondersteund en vindt z’n kracht terug.

Wat is Aleppo Zeep

7.     Aleppo Zeep vertraagt houdveroudering

Aleppo zeep staat bekend om het hoge vitamine E gehalte. En vitamine E is een waar wondermiddel. Zo helpt het bij littekens, tegen rimpels en beschermt het zelfs je huid zelfs tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonschade. Het vertraagt bovendien de huidveroudering.

8.     Aleppo zeep om mee te wassen

Wij zijn groot fan van onze Aleppo zeepvlokken. Wist je dat de zeep door zijn diep reinigende en verzorgende werking heel goed geschikt is om hardnekkige vlekken uit jouw was te krijgen? De zeep maakt alle stoffen zacht schoon, zelfs delicate stoffen zoals zijde en wol.

9.     Aleppo zeep om homemade vloeibare zeep mee te maken

Je kunt olijfzeep (of de zeepvlokken) ook gebruiken om homemade vloeibare zeep mee te maken. Puur natuur. ZO fijn! En je krijgt alle reinigende, verzorgende, helende effecten er helemaal gratis bij 😉

Kleine toegift: hoe wordt Aleppo Zeep gemaakt?

O, wij zijn ZO fan van Aleppo Zeep! Een kleine toegift: in dit filmpje kun je zien hoe de zeep, nog steeds, op traditionele wijze, wordt gemaakt.

Avatar foto

Auteur: Munt & ZO

De Munt uit Munt & ZO is fris & groen sinds 2019, net als de gedachte achter onze winkel. Wij zijn er om jou te helpen duurzaam en bewuster te leven. Wij nemen jou mee op een tintelend groene ontdekkingstocht. Duurzaam is niet stoffig, maar hip. Milieubewust leven is ZO leuk! Alles wat jij in onze eco webshop of winkel shopt is op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Wij zoeken alle producten met liefde en zorg voor jou uit.

Geef een reactie