Over ons

WELKOM BIJ MUNT & ZO!

 

Over ons MUNT & ZO!

Munt & ZO is een kleine onderneming. In 2019 gestart met een webshop in duurzame & plasticvrije producten. Kruiden zijn doorgaans lastig te vinden zonder plastic verpakking, daarom laten we ze lekker groeien in onze eigen tuin. Heerlijk die verse muntthee! Ook in ons uitgebreid thee assortiment vind je heerlijke, frisse theetjes met munt!  Munt klinkt daarnaast fris & groen, vandaar de naam Munt & ZO!

Sinds April 2021 zijn wij naast de webshop ook fysiek geopend in het centrum van Middelharnis, op Zandpad 60 3241GX Middelharnis!

Het was mijn droom om ooit een eigen winkeltje te starten. In 2019 vond ik dat ik er voor moest gaan. Het ging allemaal snel. Ontslag bij mijn vorige baan, tijdelijk een nieuwe baan in de zorg ( heel wat anders) en het opzetten van de webshop, waar uiteraard ook veel bij kwam kijken. Maar het is het allemaal meer dan waard! 😊

 

MISSIE

Een aantal jaren geleden werd ik mij steeds bewuster van de wegwerpmaatschappij waar we in leven en ik wist niet zo goed wat ik er mee moest. Het probleem rondom afval was me al eerder opgevallen tijdens onze reizen in Azië. Terug in Nederland werd dat probleem me steeds meer duidelijk en het zette me aan het denken. Het deed me beseffen dat ik zelf als mens de oorzaak en de oplossing ben van dit probleem. Ik geloof dat wanneer je verandering in de wereld wil zien je toch echt bij jezelf moet beginnen. Ik raap regelmatig zwerfafval en probeer mijn afval te verminderen. Ik wilde graag mijn droom en mijn missie samen brengen en daarom hebben wij nu een webshop en winkel in duurzame & plasticvrije producten. Veel producten helpen jouw bij het verminderen van (plastic) afval. En tegenwoordig zijn er steeds meer ondernemers die hele toffe producten maken, zoals een tandpasta of shampoo in vaste vorm. Zo wordt afval verminderen ook nog eens leuk! 😊

Onze missie is dan ook deze producten toegankelijk te maken voor iedereen en tegelijkertijd dit concept hip te maken. Met de steeds meer toffe duurzame merken die in opkomst zijn is een milieubewust leven juist cool!  Ik was hier op dorp vaak aangewezen op het online shoppen wanneer ik een natuurlijk zeep of een herbruikbaar netje voor mijn boodschappen wilde hebben. Maar ook op een dorp zijn mensen die producten willen kopen die beter zijn voor mens, dier en de aarde. En natuurlijk hopen wij om nog veel meer mensen te inspireren tot een bewuster leven.

 

WIE ZIJN WIJ?

Mijn naam is Annette, 40 jaar en geboren en getogen op Schouwen-Duiveland. Ik ben een imperfecte vegetariër, zero waster en minimalist. Ik geloof dat kleine aanpassingen samen een mega grote impact kunnen hebben.

Sinds 2009 woon ik samen met René, samen hebben wij Rick van 7 jaar oud. Sinds 2017 wonen wij in Middelharnis. René is opgegroeid in Sommelsdijk. Dankzij René heb ik deze droom waar kunnen maken, het is heel belangrijk om dit samen als gezin te doen. René doet dan ook de boekhouding naast zijn studie en baan in de zorg. En daar ben ik hem natuurlijk enorm dankbaar voor! René is ook weleens in de winkel te vinden want hij vind dat stiekem wel leuk natuurlijk 😊. Daarnaast moet hij natuurlijk thuis ook alle zepen uitproberen! 😉

 

HOE HET BEGON

Net als ieder kind vond ik het vroeger leuk om winkeltje te spelen. Ooit schreef ik als antwoord in een vriendenboekje op: ‘Wat wil je later worden? Mijn antwoord was ‘Inpakster’ 😊. Mijn moeder dacht dat ik in een magazijn wilde gaan werken. Na mijn middelbare school ging ik naar het MBO in Rotterdam daar deed ik de opleiding Ondernemer Management. Intussen liep ik verschillende stages en had ik een bijbaantje in een winkel op d’n Diek in Middelharnis ( Clarisse Mode, voor degene die dat misschien nog weten 😉). Toen ik mijn diploma in ontvangst had genomen ging ik solliciteren, ik werkte nog een half jaar bij Bluetiek’in op de lijnbaan in Rotterdam, vervolgens solliciteerde ik bij de H&M in Rotterdam. Waar ik uiteindelijk 17 jaar met veel plezier heb gewerkt (in verschillende filialen van H&M). In die 17 jaar mocht ik veel dingen doen binnen het bedrijf, ik ging naar het buitenland en mocht uiteindelijk doorgroeien tot Store Manager. Ik heb ontzettend veel geleerd en een leuke tijd gehad. Totdat het tijd was voor iets anders! Ik nam ontslag en solliciteerde naar een baan in de ouderenzorg, intussen hadden we ons ingeschreven bij de KVK en een webshop opgestart. Achteraf was 2020 een goed jaar om in de zorg te werken en een webshop te hebben 😉. Maar het doel was toch de winkel en we hebben doorgezet. April 2021 gingen wij open aan het Zandpad 60 3241 GX in Middelharnis.

 

We hopen je een keer te zien! 😊